Wednesday, 7 October 2009

Tok Guru memimpin, syurga dijamin.
“Islam bawah UMNO tidak ke mana dan tidak boleh bawa seseorang itu ke syurga. Berdasar perkara itu, saya percaya penduduk di kawasan Permatang Pasir akan memilih calon Pas sebagai wakil rakyat mereka,”

– Ucapan Nik Aziz Nik Mat kepada pemberita di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) pada 17 Ogos 2009 selepas proses penamaan calon bagi pilihan raya kecil Permatang Pasir.“Memang ada lagi persefahaman antara PAS dengan Malaikat, sebab itulah APU (Angkatan Perpaduan Ummah) memerintah lagi (di Kelantan)”.
– Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 27 April 1995."Siapa yang nak tolong kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin Islam mesti terima sama ada DAP, MCA, dan MIC. Kalau nak tolong mengapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong PAS, saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima."
- Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 24 Januari 1999.“Jika ada parti lain yang menentang kepimpinan PAS yang menjalankan pemerintahan cara Islam, ia adalah haram.”
– Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 23 April 1994."PAS Sedia gugur slogan negara Islam, jadi untuk mencari perdamaian itu, setakat mana yang boleh kita hendak kepada Islam, tapi kalau nampak menyusahkan tak apa..."
- Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 25 Jun 1999."Allah sendiri gunakan perkataan memaki, mencemuh atau mencarut, jadi manusia sendiri berpeluang menggunakan maki hamun, tapi terserahlah kepada manusia di mana tempatnya."
- Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 28 April 1999.


--- Undilah hamPAS dan geng2 pakatan HARAM pembangkang demi menjamin syurga kerajaan langit tajaan ulamak politik nyanyuk Pok Nik.

Mengikut ajaran kitab tersohor hamPAS, Al Shit, karya agung Shahnon Al Shit didalam perkara Walharammu..,Walhalalku menyatakan bahawa setiap perlakuan lampau akan dengan sendirinya terampun apabila menganut ajaran hamPAS.

Dan juga ditafsirkan oleh para pentaksub jumud penganut ajaran hamPAS bahawa akan HARAM lah walau apapun amal kebaikan yang dilakukan oleh bukan penganut ajaran hamPAS.

Dan tiadalah mejadi kesalahan jika melakukan perkara2 yang bertentangan dengan salahlaku undang2 mahupun agama sekiranya menjadi ahli ataupun menganut ajaran parti hamPAS hatta jika mengundi parti hamPAS pun akan beroleh syurga dan pahala biarpun dari kalangan orang KAFIR.


Begitulah adanyaaaa......


posted by che_wan


3 comments:

Anonymous 8 October 2009 at 09:58  

Nik Ajis letaklah jawatan. Rakyat dah cukup seksa hidup di bawah kepimpinannya. Cukup dengan janji manis kesyurga. Apakah Anwar akan masuk syurga walaupun beliau seorang kaki bontot. Adakah wakil PAS akan masuk syurga walaupun menzalimi bini yang tua dan muda? Adakah ahli DAP akan masuk syurga walaupun niat DAP nak pinggir kaum Melayu seperti di Singapura? Kaum Islam yang sentiasa bersama Allah swt tak akan masuk syurga kerana tak menjadi ahli PAS. Jadi kami dah confuse

Anonymous 8 October 2009 at 11:02  

confuse kalau rakyat seksa kenapa lama benar nik aziz diberi kuasa...yg terseksa bila diperintah parti berfahaman kapitalisme al amno...

MAN5958 8 October 2009 at 12:50  

Wahai masyarakatku sekalian....

Soalan yang diajukan

1.Dalam dunia nie negara islam dan negara mana yang tak main rasuah...?Fikirlah sendiri....

2.Kamu semua memang pandai bermain kata-kata...? Tetapi sedar tidak kamu semua... adakah kamu bijak dan cerdik...? Apakah dah jadi Perak,Selangor dan Penang?....

3.Masyarakat melayu islam memang hebat mengata,mengutuk dan mencaci...? Tetapi selepas diberikan jawatan adakah perlaksanaannya perfect..? Lihat apa yang terjadi di Selangor....?

4.Harus kita ingat jngn percaya kepada seorang lawyer pun sbb mereka ini yang pemubunuh kita semua...lebih-lebih lagi lawyer PR sanggup membuatkan fakta yang salah jadi betul...fikirlah....terlalu ramai pemutar belit didlm PR....?

5.Adakah didlam PAS,PKR dan DAP tiada yang memperlakukan rasuah...? Tapi kenapa masih lagi diberi kepercayaan oleh masyarakat yang tidak bijak..?

6.Lihat satu lagi persoalan ini khas ditujukan kepada pengikut PKR...siapa yang membawa PKR pada tahun 1997/98....? Soalan saya dimanakah

1.Dr.Chandra Muzaffar
2.Zainur Zakaria ( Bekas calon ahli parlimen)
3.Saudara Ruslan Kassim
4.Lokman Adam
5.Ezam Mohd Nor

Mereka ini yang bnyk berjasa dlm PKR sehingga disegani tetapi meraka pulak yang dihina dan dicaci...sbb mereka lari dari PKR, disbbkan ideologi yang dimainkan oleh MT India dan Cina dlm PKR la.. yang membuatkan PKR sendiri terjebak dalam unsur RASUAH dan tidak TELUS dlm sesuatu perkara.Ini dinamakan KEADILAN...? sedarlah wahai bangsaku semua... mereka yang tinggal didalam PKR adalah orang UMNO yang tiada jawatan dan kaki merajuk tidak dipilih olek akar umbi.

Untuk penyokong PAS khasnya....satu saja soalan yang ingin diutarakan....PAS adalah parti yang memperjuangkan islam...kamu semua terfikirkah...adakah cerita dan maklumat yang kamu terima itu benar atau tidak..(selain dari isu rasuah)? Adakah maklumat yang diperolehi itu kamu dapati dari depan mata kamu sendiri, didengar sendiri? Setiap dakyah yang kamu semua terima itu jika salah dan tidak benar berdosa jawapannya. Ingat PAS memperjuangkan islam secara kesuluruhan jadi sedarlah wahai kamu segala penipuan yang dibawa oleh PR itu sememangnya tidak benar dan palsu demi menegakkan benang yang basah... Jngn terlalu emosional berfikirlah demi bangsa dan agama kamu...Jadi aku merayu kembalilah kepada basic islam Ad-Din....untuk memperkukuhkan barisan kita. Secara keseluruhan apa yang kamu dengari bersikap bijaklah dan cerdik....jngn terlalu terpedaya kepada anasir yang jahat dan tidak benar. Allah maha kaya dan adil...kita lihat siapa yang benar dan tidak benar.


Sila layari Channels N31

Blog Archive

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP