Thursday, 8 October 2009

MASIH ADA YANG MENGAMALKAN ILMU KOBAL TAIK DI BAGAN PINANG ?MAK OII..KOBAL EAA KAU JANG..!!


DI BERITAKAN DAN DICERITERAKAN BAHAWA INI ADALAH GAMBAR DARI BLOG PEMANGKANG PAS YANG MANA MEREKA MENDAKWA KONON KENENNYA MANGSA DITETAP DENGAN PARANG. PENULIS TAK TAHULAH SAMA ADA BENAR ATAU TIDAK…TAPI PENULIS JENIS SEORANG YANG SUKA MEMBUAT KAJIAN DAN ANALISA SECARA TELITI DAN TERPERINCI.

UNTUK PENGETAHUAN PEMBACA..MATA PENULIS JUGA DAH RABUN …TAPI TAK SUKA PAKAI CERMIN MATA. JADI PENULIS MENGAMBIL INISIATIF UNTUK MENGEDIT GAMBAR TERSEBUT AGAR MENJADI LEBIH TERANG DAN BESAR.

JADI DAPATLAH PENULIS MELIHAT DENGAN SEJELAS-JELASNYA KESAN-KESAN YANG DIKATAKAN TETAKAN PADA BAJU DAN PADA KULIT MANGSA.

SETELAH MENELITI..DENGAN MATA YANG KURANG PRO NI…MAKA JELAS TIDAK KELIHATAN LANGSUNG LUKA PADA KULIT MANGSA YANG MENDAKWA TELAH DITETAK.

PENULIS TERINGAT ZAMAN KOCIK-KOCIK DULU…ARWAH MOYANG KAWAN PENULIS ADA MENCERITAKAN TENTANG SATU JENIS ILMU KEBAL YANG SERING DIAMALKAN OLEH PANGLIMA MELAYU DULU-DULU. ILMU TERSEBUT DIPANGGIL ILMU KOBAL TAIK. MENURUT MOYANG KAWAN PENULIS ILMU TERSEBUT ADALAH ILMU SALAH KERANA CARA AMALANNYA KOTOR DAN BERCANGGAH DENGAN AGAMA ISLAM.

MENURUT MOYANG KAWAN PENULIS…APABILA SESAORANG ITU BERKEHENDAKAN MENJADI KEBAL..MAKA MEREKA AKAN MENYAPU SELURUH BADAN MEREKA DENGAN KEPALA TAIK MEREKA…DAN BERTAPA TAK MANDI SELAMA 40 HARI 40 MALAM. OF COURSE…ADALAH MENTERANYA…

KALAU NAK ILMU TU..JUMPA PENULIS…TAPI TENTU ADA PENGERASNYA…HEHEHEHE..HUHUHU...GURAU AJE..!!!

MAKA AL-DICERITERAKAN….APABILA GENAP PERTAPAAN TAK MANDI SELAMA 40 HARI MAKA PENGAMAL ILMU TERSEBUT AKAN DIUJI…MEREKA AKAN DITEMBAK ATAU DITETAK...DIKATAKAN KALAU MENJADI ILMU SETAN TU TAK LUT DEK PELURU DAN PARANG...

PALING MENARIK..MEREKA AKAN TURUN KELAMAN DAN TERUS MEMELUK SEBATANG POKOK KELAPA DAN MENCABUTNYA MACAM MENCABUT POKOK UBI KAYU…KOBAL DAN KUEK KATA ORANG NOGORI....HEHEHE ITULAH CERITA MOYANG KAWAN PENULIS…

OPPSS...!!! TERKELUAR TAJUK..MAAF KERANA TELALU ASHIK BERCERITA TENTANG ILMU KEBAL TAIK.

BERBALIK PADA GAMBAR DI ATAS…APA YANG PENULIS NAMPAK..TIADA LANGSUNG KESAN LUKA PADA KULIT MANGSA WALAU PUN BAJU YANG DIPAKAI TELAH DIMAKAN PARANG.

JADI..PADA PENDAPAT PENULIS..KEJADIAN INI AMAT ANEH SEKALI…

JIKA SESAORANG ITU DITETAK DENGAN PARANG SETAJAM ITU SEHINGGA MAMPU MENYIATKAN BAJU MAKA AGAK MUSTAHIL JUGA BAHAGIAN KULIT YANG KENA TETAK MASIH ELOK TAK TERJEJAS.

DALAM KEPALA PENULIS HANYA ADA DUA JAWAPAN KEPADA PERSOALAN INI…SAMADA KEJADIAN INI HANYA DIREKA-REKA OLEH MANGSA ..ATAU PUN MUNGKIN MANGSA ADALAH SEORANG YANG MASIH MENGAMALKAN ILMU SETAN KEBAL TAIK…HIHIHIHI…HAHAHA..HUHUHU…!!!

JADI BAGI YANG MASIH MENGAMALKAN ILMU KOBAL TAIK TU...NASIHAT PENULIS, BAIK KAU BUANG YO JANG..ILMU KHURAFAT DAN SOSEK TU…ESOK MATI KOK TAK DITORIMO BUMI...!!!!

OH YA...BACA JUGA BERITA POLIS PUN PERTIKAIKAN LAPORAN
MEDIA PAS.

http://www.malaysiakini.com/news/114573

5 comments:

BoTak 9 October 2009 at 00:04  

ahahaha... dah la kobal.. pandai ghaib lak tu bang...

tak buleh tahan tul lawak e..

http://tomok123.blogspot.com/2009/10/si-kebal-yang-ghaib.html

Anonymous 9 October 2009 at 00:33  

ini bukan kono podang jopon..ni macam podang tumpul bujang lapok yo...kupeh nyior pun tak makan..

udahlah jangan temberanglah wahai hamPas oii..kesan tetakan di baju tu nampak jelas kesan guntingan..

anyway..bravo to abangtuah...mengendurkan sedikit ketengangan berkempen dengan artikel humor sindirannya

Anonymous 9 October 2009 at 00:44  

woii..tu zorro yg tetak dia tuh...
pasalla x luka...
he..he..temberang la ko ni mat...

Anonymous 9 October 2009 at 00:48  

Yang tak logiknya..

1. Jika pedang di libas kebadan sebanyak dua kali...adalah kebangkaliannya mustahil untuk mendapat kesan yang amat selari pada baju kerana kedudukan badan secara otomatiknya tentu berubah apabila menerima libasan pertama akibat dari sakit yang diterima.

2. Adalah mustahil juga untuk mendapat kesan yang hampir sama panjang kerana pada libasan pertama kesan dari kesakitan mangsa akan cuba mengalihkan kedudukan badannya.

3. Jika pedang dilibas sedemikian rupa sehingga mampu menghiris baju mangsa maka depth of cut pada bilahnya adalah sekurang-kurangnya sedalam setengah inci. Adalah mustahil tiada kesan luka apabila bilah sedalam setengah inci menjejaki menghiris badan mangsa.

well..faktor yg lain fikir sendirilah...

myartch 9 October 2009 at 15:34  

korang nak tau mamat ni menuntut ilmu kobal kek mano.... tu ha... kek atas Gunung Datuk... tiap2 pagi sebolum subuh berondam kek prigi air paneh.... hahahaha

hamPAS tol...

eh! dosa tau main tipu2 camni...


Sila layari Channels N31

Blog Archive

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP