Saturday, 19 September 2009

WANITA DAN PUTERI BAGAN PINANG TURUN PADANG....
Read More

DATUK SERI SHAHRIZAT DIMAJLIS BANTUAN KHAS


Read More

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....

Salam perjuangan, salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari kami semua, author yang mengendalikan blog khas untuk PRK N31 DUN Bagan Pinang.


Read More

PRK BAGAN PINANG : CERAMAH ANWAR TIDAK MENDAPAT SAMBUTAN.

Ceramah ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dua hari lepas di Kampung SiRusa, Bagan Pinang tidak mendapat sambutan. Ianya memberikan gambaran bahawa sokongan kepada BN masih lagi di tahap yang kuat, kata Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Namun, katanya, BN tidak akan mengambil mudah persiapan menghadapi pilihan raya kecil DUN tersebut pada 11 Oktober ini, meskipun sudah ada petanda awal bahawa usaha parti pembangkang untuk menawannya, tidak akan berhasil.
Katanya, BN yakin akan terus mendapat sokongan padu pengundi di kawasan tersebut selepas kempen awal parti pembangkang di situ baru-baru ini tidak mendapat sambutan.

"Tetapi kita tidak akan ambil mudah, kempen kita akan bergerak 100 peratus dari sekarang dan Pemuda akan menghantar jentera agak besar, dari peringkat tempatan, Negeri Sembilan dan negeri lain," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan hari raya kepada petugas di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi di ibunegara hari ini.

Menurutnya, hasil laporan daripada mesyuarat Badan Perhubungan Umno Negeri Sembilan hari ini yang dipengerusikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin jelas menunjukkan jentera pilihan raya BN kini telah benar-benar bersedia di setiap peringkat.

Khairy berkata, mesyuarat penyelarasan itu telah mengenal pasti beberapa strategi yang akan diguna pakai bagi kempen kali ini termasuk daripada segi penerangan, mengenal pasti pengundi dan lain-lain.

Bagaimanapun baginya, apa yang paling penting keyakinan untuk BN mengekalkan tradisi kemenangan kerusi itu adalah berdasarkan kesungguhan, komitmen, perpaduan di peringkat Umno Bahagian Teluk Kemang dan di peringkat Umno Negeri Sembilan yang amat baik bagi membentuk jentera yang kuat.


Read More

Friday, 18 September 2009

NIK AZIZ : DAP DAN SYAITAN SAMA SAJA!

Betapa orang melayu yang menyokong Pas dan cakap berdegar-degar mengenai Islam sebahagiannya bukan sahaja lebih buruk daripada ahli UMNO malah tidak segan silu akan menjual maruah agama jika perlu demi kuasa dan harta benda.

Sebab itu tidaklah begitu hairan apabila Ahli Parlimen Pas bagi kawasan Shah Alam, Khalid Samad, menjadikan gereja tempat beliau untuk berucap dan menyokong tuntutan Sidang Injil Borneo untuk menggantikan perkataan Tuhan kepada Allah dalam Bible bahasa Melayu.

Semalam kita membaca dalam Sinar Harian betapa Pas merestui satu majlis oleh Teresa Kok di Kinrara yang menarik orang Melayu masuk DAP. Namun ini hal kecil jika dibandingkan dalam Majlis yang sama Teresa Kok memanggil wakil Gereja Eaglepoint di Puchong untuk menyerahkan sumbangan barangan keperluan asas dan wang tunai RM2,000 kepada keluarga Melayu mangsa kebakaran.

Apa sudah bangkrapkah Selangor ini seperti yang di dakwa oleh Dr. Mohamad Khir Toyo sehinggakan bantuan kebakaran terpaksa diberi melalui Gereja? Apakah pemberian ini bukan unsur pendakwahan Kristian ke atas orang Melayu? Bayangkan jika kejadian ini berlaku ketika Barisan Nasional memerintah Selangor. Sudah tentu penuh ceramah Pas seantero Malaysia mentaghutkan pemimpin UMNO.

Pas Selangor harus menjawab mengapa penduduk Islam tersebut perlu diberi bantuan oleh Gereja sedangkan Selangor mempunyai kutipan zakat mencecah ratusan juta ringgit setahun. Jika pun benar Gereja tersebut mahu memberi bantuan mengapa pula ia harus dalam majlis rasmi EXCO kerajaan Negeri Selangor?

Apakah ini bukan terdapat satu gerakan terancang menyebarkan agama Kristian di dengan restu Pas sendiri? Bagi orang Melayu yang hadir dalam majlis tersebut menerima bantuan Gereja Kristian dan juga membuka cawangan DAP, apakah semurah itu maruah agama dan bangsa bagi mereka?

Pas hanya tahu mencari salah UMNO seolah-olah mereka maksum. Namun apabila berhadapan dengan bukan Islam dan bukan Melayu mereka menjadi seperti "barua" sahaja. Hari ini apa sahaja yang honar dan kesyaitanan DAP, Pas akan mencari dalil-dalil menghalalkannya.

Apakah maruah Pas lagi apabila Nik Aziz menggalakkan orang melayu menyertai DAP, sebuah parti yang dipimpin oleh seorang Peguam yang pernah berkata "Langkah Mayatnya dahulu sebelum melaksanakan negara Islam?". Selepas ini jangan lagi Pas melalak dan melolong soal Islam, soal akhlak dan moral orang lain sedangkan mereka sendiri bersengkongkol dengan musuh-musuh Islam.

Mengucap panjang apabila membaca kenyataan Anwar Ibrahim dan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat dalam akhbar Sinar Harian hari ini. Kenyataan mereka berdua mengenai orang Melayu yang menyertai perjuangan DAP. Kepada yang tidak melanggan akhbar tersebut, di perturunkan sedikit petikan kenyataan Anwar:

''Ini menunjukkan DAP sudah mula diterima oleh orang Melayu, seperti orang Cina dan India menerima PAS dan PKR. orang Cina boleh masuk PKR, boleh masuk PAS, sudah semestinya orang Melayu boleh masuk DAP'' - Sinar Harian.

Ini pula kenyataan Nik Aziz seperti yang menjadi tajuk berita Sinar Harian di muka surat N5:

''Melayu sertai DAP bukan ancaman. Ada kebaikan jangka panjang''

Dalam laporan yang sama, ada disebut bahawa Nik Aziz tidak bimbang dengan langkah DAP Selangor yang membuka keahlian kepada orang Islam yang turut disokong oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr. Hassan Mohd Ali.

Itulah yang dilaporkan dalam media hari ini.

Cukup hairan kenapa kenyataan sedemikian boleh dikeluarkan dengan pantas oleh Nik Aziz. Sudah lupakah Tok Guru kita ini tentang siapa DAP? Beliau tahu ke tidak tentang perlembagaan parti DAP. Begitu juga halatuju perjuangannya.

Kalau sudah terlupa, boleh nyatakan secara ringkas disini. Matlamat perjuangan DAP ialah membentuk sebuah negara sekular yang memisahkan agama daripada pentadbiran kerajaan dan melaksanakan konsep Malaysian Malaysia.

Pemimpin DAP juga sanggup mati menentang usaha menegakkan negara Islam seperti kata Karpal Singh, langkah mayatnya dulu jika mahu berbuat demikian. Jadi, agaknya apa hukum orang Melayu yang hampir pasti beragama Islam menyertai DAP? Ke syurgakah mereka nanti jika bernaung di bawah parti yang awal-awal menentang hukum Allah. Sebab itu kita akan geleng kepala dengan sikap Tok Guru kita yang sorang ni. Kalau kenyataan Anwar Ibrahim, kita semua tak kisah sangat.

Anwar dengan spesis haiwan yang bernama Sesumpah tiada bezanya. Dia peduli apa dengan hukum Allah. Dia boleh ikut kehendak hatinya. Asalkan impiannya mahu menjadi Perdana Menteri tercapai. Anwar juga bukan ulamak. Belia mirip yang yang dikatakan oleh M. Rajoli dalam sebuah drama iaitu ular dalam semak.

Justeru itu kalau Nik Aziz boleh belasah UMNO kiri kanan, atas bawah dan sentiasa ghairah untuk menggambarkan UMNO tidak Islamik, sepatutnya Nik Azizlah yang paling ke hadapan menentang orang Islam menyertai DAP. Sanggupkah beliau menggunakan alasan yang sama berulang kali yang DAP tidak perlu ditentang kerana belum faham pasal Islam. DAP sudah berpuluh tahun dalam politik Malaysia. Takkan mereka tak faham lagi?

DAP cukup faham politik PAS dan banyak tahu mengenai Islam sebenarnya. Cuma iman sahaja mereka tidak ada. Jika tidak tahu, bagaimana ada wakil rakyat DAP yang sudah boleh baca ayat Quran. Lim Guan Eng sudah dipanggil Khalifah. Pembangkang sudah boleh buat forum dan dialog antara agama. Jelas sekali mereka tahu pasal Islam tetapi sengaja menentangnya supaya selari dengan matlamat perjuangan DAP agar Malaysia menjadi sebuah negara sekular.

Tetapi disebabkan gelojoh hendak kuasa, PAS peduli apa dengan nasib orang Islam yang menjadi ahli DAP. Mungkin pada mereka, biarlah mereka mati masuk dalam neraka kerana menentang Islam asalkan mereka tidak menentang PAS di dunia. Itulah, bentuk pemikiran ulamak dalam PAS. Sepatutnya mereka mentarbiah atau menasihat orang Islam yang mahu menyertai DAP agar tidak berbuat demikian. Ini langsung tidak dilakukan. Malah menggalakkan lagi adalah.

Kalau beginilah jadinya, juga tidak terkejut nanti, kalau PAS pun akan kata tak salah menyertai kumpulan Skinhead yang memijak al-Quran, atau kumpulan ajaran sesat, asalkan mereka mahu menyokong Pakatan Rakyat!

Apa nak buat, PAS memang sudah berubah!
Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari


Read More

Pembebasan 5 Tahanan ISA-dari sudut pandangan pemimpin PAS munafik serapam ‘Khawarij’

Keputusan kerajaan membebaskan tahanan ISA tidak mempunyai kaitan dengan pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Negeri Sembilan yang dijadual berlangsung pada 11 Oktober ini.

Lima tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang semuanya anggota Jemaah Islam (JI) Malaysia dibebaskan petang semalam, selepas dianggap tidak lagi menjadi ancaman kepada keselamatan negara.

Pembebasan dibuat setelah kerajaan berpuas hati bahawa kesemuanya telah menunjukkan respons pemulihan yang positif dan melahirkan kesedaran serta keinsafan di atas tindakan mereka terdahulu.

Apa kata pemimpin PAS munafik ?

“Mereka tidak perlu mengucapkan terima kasih kepada kerajaan”, kata Naib Presidennya, Salahuddin Ayub.

"Apa perlu mengucapkan terima kasih kepada pihak yang menghukum kita tanpa bicara yang tidak mahu lagi menyiksa kita semata-mata kerana bimbang kepentingan politik mereka akan terjejas jika terus menyiksa orang yang tidak dibuktikan kesalahannya”. KLIK

Begitulah pandangan dari pemimpin PAS munafik, mereka tidak pernah mengajar masyarakat berterima kasih kepada kerajaan, bukan sekadar pembebasan 5 orang tahanan ISA sahaja, malah kepada perkara-perkara lain pun yang telah dibuat oleh kerajaan kepada rakyat.

Alasan puak-puak PAS munafik ini, semua yang dibuat kerajaan untuk rakyat, adalah tanggungjawab kerajaan, tidak perlu berterima kasih.

Hadis Rasulullah S.A.W. yang bermaksud ;

“Sesiapa yang dilakukan kebaikan kepadanya, maka jika ia tidak dapat membalas melainkan dengan kata-kata pujian, itu bererti ia telah mensykurinya; sesiapa yang menyembunyikannya, bermakna ia telah mengkufurinya”. Imam Ibnu Hajar

Imam al-Suyuti dalam al-Jaami al-Soghir menyebut sebuah Hadis yang dengan jelas meletakkan perbuatan tidak bersyukur sebaris dengan beberapa dosa besar:

“Lima dosa Allah segerakan balasan bagi yang melakukannya : menzalimi manusia, khianat, menderhaka kepada dua ibu bapa, memutuskan silatulrahim dan jasa yang tidak disyukuri”.

Inilah ajaran yang disebarkan oleh pemimpin-pemimpin PAS munafik, bahawa apa-apa kebaikan yang diterima daripada kerajaan adalah merupakan tanggungjawab dan kewajipan pemerintah yang tidak perlu disyukuri.

Padahal ini sebahagian dari hukum agama yang mana terdapat nas-nas mengenainya, nas-nas yang tidak membezakan samada kebaikan yang diterima itu datang daripada orang yang berkewajipan melakukannya atau tidak.

Pengajaran pemimpin-pemimpin PAS munafik ini ibaratkan bahawa seseorang itu tidak wajib mensyukuri jasa ibu bapanya kerana memang menjadi kewajipan ibu bapa memberi nafkah dan menjaga anaknya.

Dan jika prinsip pemimpin-pemimpin PAS munafik ini digunapakai, bagaimana pula dengan jasa Nabi kita S.A.W. yang memang menjadi kewajipan Baginda menyampaikan dakwah kepada umatnya ?

Sepotong hadis Rasulullah S.A.W yang melarang seseorag muslim menjatuhkan pemerintahnya.

“Akan datang selepas peninggalanku nanti, para pemimpin yang tidak mengikut pentunjukku, tidak mengikut sunnahku dan panduan sunnahku. Akan muncul pula di kalangan kamu orang-orang yang hatinya adalah hati syaitan (manusia berhati syaitan). Aku (Huzaifah) bertanya : Apakah yang harus aku lakukan jika aku menemuinya? Baginda bersabda: Hendaklah kamu mendengar dan taat kepada pemimpin walaupun dia memukul punggungmu dan merampas harta benda mu” Hadis riwayat Bukhari dan Muslim.

Beginilah rupa bentuk PEMIKIRAN KHAWARIJ yang telah menyerap atau diserapkan di dalam kepimpinan PAS munafik ini.

Khawarij, ialah kumpulan pemberontak yang lahir di zaman Syaidina Ali r.a., mereka memerangi dan menghalalkan darah Baginda dan siapa saja yang menyokong kerajaan pada masa itu.

Pada hakikatnya fenomena Khawarij adalah jelmaan daripada suatu bentuk pemikiran yang lahir sejak zaman Rasulullah S.A.W. lagi dan akan lahir dari semasa ke semasa. Khawarij pertama ialah ‘Zulkhuwaisirah’ yang mengkritik cara Rasulullah S.A.W. membahagikan harta rampasan perang dan menuduh Baginda tidak berlaku adil dalam pembahagian tersebut.

Zulkhuwaisirah tidak membantah Rasulullah S.A.W. sebagai Nabi dan Rasul yang menyampaikan wahyu tetapi sebagai pemerintah yang menjalankan tugas-tugas pemerintahan.

Di zaman Syaidina Ali, kemunculannya bermula dengan sekumpulan pengikut membantah keputusan Baginda menerima tahkim. Daripada segi hukum syarak, Baginda berhak membuat keputusan tersebut sebagai seorang pemerintah. Bantahan ini diikuti dengan tindakan mencerca, memarakkan kebencian seterusnya menghukum Baginda sebagai telah melakukan dosa besar.

Pemikiran Khawarij yang bertunas daripada tidak bersetuju dengan keputusan pemerintah itu terus membesar hingga ke peringkat ekstrem atau “ghuluw” dengan menghukum Syaidina Ali dan penyokongnya sebagai Kafir dan halal darah serta wajib di perangi.

Kita lihat bagaimana tunas pemikiran Khawarij ini berkembang tahap demi tahap hingga ke tahap yang ekstrem dan menyimpang jauh daripada ajaran Islam yang dapat disaksikan melalui bentuk-bentuk hukuman dan tindakan-tindakan yang ganjil dan pelik atau “syuzuz”.

Di dalam Kitab “Fikrul Khawarij” ada menceritakan bagaimana segerombolan Khawarij menangkap Abdullah Bin Khabbab seorang penyokong Syaidina Ali serta hambanya yang sedang hamil.

Abdullah bin Khabbab kemudiannya di sembelih di tebing sebatang sungai, sementara hamba perempuannya yang sedang mengandung tidak sahaja dibunuh tetapi juga di belah perutnya.

Sewaktu berjalan merentasi ladang kepunyaan seorang kafir zimmi mereka terserempak dengan seekor khinzir, lalu salah seorang daripadanya memancung khinzir tersebut dengan pedang. Perbuatan itu dibantah oleh teman yang lain dengan mempersoalkan apakah alasan yang menghalalkan pembunuhan khinzir kepunyaan zimmi.

Ada juga riwayat menyebut bahawa mereka kemudiannya meminta untuk membeli buah tamar dan tuan punya kebun menawarkan kepada mereka buah tamar secara percuma, tetapi mereka enggan menerimanya dengan menyatakan bahawa sebagai orang Islam mereka tidak boleh mengambilnya tanpa bayaran.

Daripada kisah yang dipaparkan ini, mari kita renungi bagaimana pemikiran Khawarij ini berkembang hingga membawa kepada kesimpulan hukum dan tindakan yang pelik lagi ganjil. Nyawa orang kafir, harta benda dan khinzirnya lebih terpelihara daripada nyawa dan harta orang Islam yang tidak sehaluan dengan mereka.

Pengikut-pengikut Khawarij ini terdiri daripada mereka yang kuat beribadat dan membaca Quran seperti yang diterangkan dalam Hadis-Hadis dan diceritakan dalam sejarah.

Maka tidak hairanlah kalau kepimpinan PAS munafik ini adalah sebahagian daripada penyerapan golongan-golongan Khawarij kalau diperhatikan cara gerak laku politik mereka untuk memerangi kerajaan UMNO.

Kita sebagai umat Melayu Islam, perlu memandang serius dengan dakyah-dakyah pemimpin PAS munafik ini untuk meruntuhkan kekuasaan serta kekuatan perpaduan Melayu Islam di tanah air tercinta ini.

Dari kesempatan ini juga kawan mengambil kesempatan untuk mengucapkan ‘Selamat Hari Raya ‘Idil Fitri’ kepada semua muslimin dan muslimat seluruhnya serta para sahabat blogger amnya……... MAAF ZAHIR BATIN.


Read More

Thursday, 17 September 2009

PROGRAM KEMBARA RAMADHAN - PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN TELOK KEMANG


Read More

Senjata ampuh UMNO di Bagan Pinang, papar PAS parti ekstrimis

DENGAN hampir 40% pengundi di Bagan Pinang adalah terdiri dari bukan Melayu, adalah amat sukar untuk PAS menang dalam PRK Bagan Pinang nanti.

Bertambah sukar lagi kerana di sana terdapat 4600 pengundi pos yang kebiasaannya trend undi pos akan berpihak kepada UMNO. Sudah tentu majoriti pengundi pos ini adalah juga orang Melayu. Oleh itu berapa peratus sajalah lagi orang Melayu yang tinggal yang akan mengundi PAS setelah ditolak pengundi pos ini.

Oleh itu di Bagan Pinang, PAS sangat bergantung kuat kepada undi dari orang bukan Melayu bagi memenangkan calon mereka.

Di PRK Manek Urai terdapat lebih 95% pengundi Melayu Islam, namun PAS masih terkial-kial untuk menang, apatah lagi kalau di Bagan Pinang ini yang jumlah orang bukan Melayu hampir 40% dari bilangan pengundi.

Nampaknya UMNO berada dalam keadaan yang begitu selesa sekali, UMNO tak perlu berhempas pulas untuk menang di Bagan Pinang.

UMNO tak perlu belanja besar untuk mengadakan projek ‘mee segera’ di Bagan Pinang. Apa yang perlu UMNO lakukan hanyalah cukup dengan menggunakan media perdana sebaik mungkin untuk menjauhkan orang bukan Melayu dari PAS.

Melalui media perdana UMNO akan mengambil peluang untuk melakukan perang saraf dengan menggambarkan PAS sebuah parti politik Islam yang ekstrim. Hukum Hudud dan Negara Islam ala PAS sudah tentu akan dimainkan semula oleh UMNO menjelang pilihanraya ini.

Kalau kita menggunakan strategi yang bijak, adalah tidak sesuai untuk pihak PR menurunkan calon PAS bagi mewakili mereka dalam PRK di Bagan Pinang ini. Calon yang mungkin lebih sesuai ialah dari parti PKR.

Parti PKR adalah parti yang sederhana yang boleh diterima oleh orang bukan Melayu dengan baik berbanding parti PAS. Peluang untuk PR menang di Bagan Pinang lebih cerah jika membenarkan calon dari parti PKR bagi mewakili PR bertanding di situ.

Tetapi apalah yang PR boleh buat, sudah tentu parti komponen dalam PR tidak mahu menyinggung perasaan parti PAS untuk mengusulkan cadangan ini.

Tentulah parti PKR tidak berasa selesa dan tidak manis kalau mereka meminta kepada PAS supaya calon PR yang bertanding di Bagan Pinang untuk kali ini diberikan kepada parti PKR. Semuanya ini terpulang kepada budibicara parti PAS sendiri.

Parti PAS tidak harus melihat kepada keuntungan jangka pendek sahaja dengan terus berkeras untuk mengekalkan calon mereka bertanding di Bagan Pinang. PAS patut melihat kepada keuntungan jangka panjang, keuntungan kepada PR secara keseluruhannya.

Bagi PAS kemenangan mungkin tidak begitu penting, bagi mereka perjuangan itulah yang lebih penting. Tetapi kita kena ingat juga, kalau kita hendak berjuang, strategi pun mesti ada juga.
Kalau PAS betul-betul hendak melihat PR menang dalam PRK Bagan Pinang ini, tentulah parti PAS tidak menolak untuk memberi peluang kepada parti yang lain dalam PR untuk mewakili kawasan itu.

Semasa berlaku tsunami politik pada pilihanraya 2008, PAS tidak dapat memenangi kawasan Bagan Pinang, apa lagilah bila keadaan gelombang tsunami politik yang semakin reda sekarang ini. Parti PAS kenalah mengambil kira perkara ini, ia boleh dijadikan alasan kuat kenapa PAS harus memberi peluang kepada parti komponen yang lain dalam PR untuk bertanding di PRK Bagan Pinang pada 11 Oktober ini.

Kita begitu yakin, PAS sukar untuk memenangi PRK Bagan Pinang ini. Kekalahan PAS di Bagan Pinang bukan sahaja akan melemahkan moral parti PAS tetapi juga ia turut memberi kesan yang negatif kepada persepsi orang ramai kepada PR itu sendiri.

PRK Bagan Pinang adalah pilihanraya sangat penting bagi menentukan nasib masa depan BN dan PR, sehingga kepentingan parti bukanlah lagi menjadi suatu keutamaan dalam PRK Bagan Pinang ini.

(Sumber: http://aliasmohdyusof.blogspot.com/)


Read More

PRK N31: Isu Panas Bagan Pinang

Berikut antara isu yang dimainkan pihak pembangkang di PRK N31 Bagan Pinang dan perlu diberi perhatian serius oleh BN:-

1. 13 peniaga di Port Dickson dikatakan kecewa diarahkan keluar kerana gerai perniagaan mereka akan dirobohkan oleh MPPD untuk dinaik taraf dengan pelbagai kemudahan baru bagi keselesaan pelancongan.

2. 16 buah pantai di Port Dickson yang menganjur dari km 3 hingga km 21, terutama Pantai Teluk Kemang, Pantai Saujana dan Pantai Blue Lagoon dikatakan terhad untuk orang awam. Dilaporkan bahawa ketiadaan laluan dan papan tanda ke pantai berkenaan disebabkan kawasan pantai tersebut dipagari oleh banglo-banglo persendirian dan swasta serta rangkaian hotel yang seolah-olah menjadi hak milik persendirian walaupun pantai telah diiktiraf sebagai harta awam di bawah undang-undang.

3. Pantai Port Dickson dikatakan kotor yang menyebabkan para pelancong dan orang tempatan geli geleman hendak ke pantai. Dikhabarkan juga banyak saluran paip kumbahan tidak terawat disalurkan terus ke pantai.

4. Kerajaan dikatakan tidak menghargai jasa tentera kerana penyerahan tugas Panglima Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Abd Aziz Zainal kepada Panglima Angkatan Tentera yang baru tidak dilakukan mengikut kebiasaan tradisi ATM. Tiada acara perpisahan rasmi untuk bekas Panglima Angkatan Tentera tersebut.

5. Dilaporkan pihak tentera harus perkudakan UMNO dan PAS untuk kepentingan ATM demi pertahanan negara dan nasib para perajurit.

6. Lebuhraya Seremban-Port Dickson dikatakan tidak berdaya maju serta R&R di laluan berkenaan dikatakan terbiar dan secara tidak langsung telah memberikan imej buruk kepada Port Dickson.

7. Isu perumahan terbengkalai di Bagan Pinang yang melibatkan:-

Taman Crystal Bersatu, Port Dickson
Pemaju : Maju Properties Sdn. Bhd.

Taman Anggerik, Pekan Si Rusa , Port Dickson
Pemaju : Smart Project Sdn. Bhd.

Green View Resort Homes, Port Dickson
Pemaju : Eurodec Development Const. Sdn. Bhd.

8. Projek menaik taraf jalan Port Dickson ke Pasir Panjang dikatakan telah lama terbiar dan terbengkalai.

9. Turut dilaporkan ada keluarga yang melarat di Bagan Pinang dengan pendapatan hanya RM20 sehari.

10. Elaun RM500 untuk guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA) Negeri Sembilan dikatakan terlalu sedikit.

11. Dilaporkan penduduk Negeri Sembilan sering terputus bekalan air terutama semasa musim perayaan disebabkan kelemahan pengurusan pihak Syarikat Air Negeri Sembilan (SAINS).

12. Dan bla...bla...bla...p/s: Apo yang buek den musykil, bukan ko daripado 5 Dun dalam Parlimen Teluk Kemang, 2 Dun adalah milik PKR, 1 Dun milik DAP dan Ahli Parlimen Teluk Kemang sendiri adalah orang PKR. Malah daripada 36 Dun di Negeri Sembilan, 15 daripada DUN tersebut dikuasai oleh pembangkang. Dalam maso 2 tahun ni, apo yang Adun dan Ahli Parlimen pembangkang ni buek untuk setelkan semuo isu ni? Takkanlah bilo nak PRK baru nak bising? Sobolum ni tak cubo setel ko masalah ni sumo? Bilo takdo kuaso tau pulak memokak, tapi bilo dah ado kuaso tak ngoti pulak buek kojo. Hontam yolah.

(Sumber: http://paneh.blogspot.com/)


Read More

NIZAR KUDIK KKK: KECELAKAAN PAS DI BAGAN PINANG
Parti Iseeleee Nik Aziz dan dibantu oleh Parti Islam Liberal atau Islam Moderate telah memulakan langkah awal mereka untuk menawan N31.

99% hampir pasti TS Isa Samad akan menjadi calon dan jika nama lain naik. Pakatan Riot kena buat kerja baru. Hari ini mereka sudah menyenaraikan modal-modal untuk membelasah TS Isa.

Penyokong setia mereka hanya menganggukkan kepala tanda betul dan setuju tanpa melihat semula siapa yang bercakap.

Jika Anwar yang bercakap, seolah-olah dia sangat bersih dan suci. Mereka lupa akan kerja-kerja keji, perasuah , kronisme yang dilakukan sewaktu dalam Umno dahulu.

Jika Nik Aziz bercakap maka mereka melihat dia sebagai penjaga pintu syurga. Padahal Nik Aziz dan Rasul Melayu "Kahar" adalah sama taraf sahaja. Apa kelebihan yang ada pada Nik Aziz? Adakah dia tok guru? berapa buah madrasah yang di telah bina? Berapa ribu alim ulama yang telah dilahirkannya? Berapa buah kitab agama yang telah dihasilkannya yang boleh dijadikan rujukan diuniversti dalam dan luar negara?

Pas akan memainkan banyak isu di N31. antara isu ialah ;

  1. isu hudud
  2. isu kapal selam
  3. isu tudung dan aurat wanita umno
  4. isu anak Tun Mahathir
  5. isu Umno yang menderhaka kepada raja
  6. isu zon bebas di Pulau Lumut
  7. dan banyak lagi cerita-cerita lama.
sekian.


Read More

Wednesday, 16 September 2009

Hukum Baru

University of Blue Haru menjadi kelam kabut lagi. Semuanya gara-gara formula terkini yang dikeluarkan Profesor Nicky Exist yang menyatakan bahawa ‘dua tambah tiga tidak semestinya menjadi lima, sebaliknya menjadi enam atau tujuh.’

Maka para cendikiawan dan ahli akademik di universiti itu menjadi bengong seketika dalam meneka helah terbaru Profesor Madya tersebut.

Biarpun begitu, para pelajar tidak merasa apa-apa sebab mereka tidak perlu memikirkan apa-apa pun. Mereka cuma sedikit resah menanti para tutor dan professor mereka berfikir, mengambil keputusan dan menyiarkan keputusan tersebut melalui SMS atau email ke mailbox masing-masing.

Apapun keputusan professor, mereka akan terima. Maklumlah, keputusan peperiksaan di tangan pensyarah.

Kegemparan rupa-rupanya tidak berakhir di bilik kuliah sahaja. Kekecohan juga berlaku di beberapa buah kafe apabila terdapat pengusaha kafe mengugut untuk menutup perniagaan ekoran tindakan ramai pelajar yang tidak mahu membayar dengan cukup harga makanan yang dibeli. Alasan para pelajar tersebut ialah jika mereka membeli nasi berharga RM5, kemudian membeli pula minuman berharga RM2, maka mereka cuma perlu membayar lima ringgit berdasarkan fatwa terbaru professor tersebut.

Terdapat pula kes para pelajar memberontak memecahkan kerusi meja di kafe kerana merasa ditipu penjual makanan. Hal ini berlaku apabila penjual makanan membuat tafsiran iaitu jika para pelajar membeli pada harga RM5 maka mereka perlu mengeluarkan wang sebanyak RM7.

Rupa-rupanya penjual tersebut telah menetapkan pada computer mereka bahawa jika tanda harga (barcord) tersebut tertulis RM5, maka computer secara automatic akan memaparkan harga baru iaitu RM7.

Ketika Demang tiba di universiti tersebut dua hari selepas itu, keadaan benar-benar kelam kabut. Para pensyarah kelihatan berhimpun di padang kawat kerana membantah gaji mereka yang turut dibayar menggunakan formula terbaru itu. Pihak pengurusan akademik juga pening kepala kerana formula pengredan markah pelajar menjadi bercelaru.

Akhirnya Demang berhasil menemui Profesor Nicky Exist setelah memujuknya berkali-kali. Sebaik melihat Demang, Profesor Nicky Exist terus menempelak:

“Mu ni lagi tak beto. Sistem yang mu pakai tu tak betul. Mati nanti mu masuk nerako. Tak cium bau syurga mu ni… mu buke Isle.”

“Profesor.” Kata Demang. Saya telah mengucap ‘aku naik saksi bahawa tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Allah dan aku naik saksi bahawa nabi Muhammad itu pesuruh Allah.’ Adakah saya tidak Islam? Kemudian saya solat lima waktu. Saya akui itu adalah wajib, cuma kadangkala saya terlalai. Saya juga berpuasa di bulan Ramadhan walaupun tak penuh. Namun saya sedar bahawa meninggalkan puasa itu suatu dosa, tetapi tidaklah samapai gugur Islam saya kerana ponteng puasa. Setiap tahun saya mengeluarkan zakat dan fitrah. Cuma saya belum berkemampuan untuk mengerjakan haji.

“Itu yang aku kata tu… ‘dua tambah tiga belum tentu jadi lima”. Walaupun mu dah akui semua rukun Islam tu, tapi oleh kerana mu tidak ikut hukum hudud, maka mu belum lagi jadi Islam.”

“Hukum hudud tu rukun Islam yang ke berapa Prof?” tanya Demang ingin tahu.

“Err…” Profesor Nicky Exist teragak-agak.

“Satu lagi, Profesor Nicky Exist… Kata orang, Raja Pop Michael Jackson telah memeluk Islam sebelum meninggal dunia. Adakah beliau benar-benar seorang Muslim? Adakah beliau berpeluang masuk syurga?


Read More

Negara Islam / Mengkafirkan Pemerintah Islam

<


Read More

Tuesday, 15 September 2009

N31 - Benarkah Sahabat Anwar Pengamal Bi-Sexual..?


Ada satu pendedahan dibuat oleh sahabat Blogger kita, The Unspinners…….

Apakah benar Ahli Parlimen Teluk Kemang, Yb Datuk Kamarul Baharin Abas yang juga merupakan Pengerusi Perhubungan PKR Negeri Sembilan adalah pengamal bi-sexual..?

Istilah bi-sexual ini membawa maksud, boleh membenarkan dirinya diliwat dan dia juga meliwat…

Kamarul Baharin ini sememangnya orang kepercayaan Anwar Ibrahim dimana beliau pernah memegang beberapa jawatan penting dalam PKR seperti Bendahari Agung dan juga Setiausaha Agung.

Untuk bacaan selanjutnya pada tajuk “Pengerusi PKR N9 Jambu di MCKK” sila klik disini.


Read More

PROGRAM NURHIDAYAH ANJURAN MPWK PARLIMEN TELOK KEMANG

Read More

Haji Hadi sayang DAP!!!

Tuan Guru Haji Hadi Awang enggan bersalaman dengan sesama Islam, tapi dengan teman DAPnya... peluk cium pun mau!!!Lagi PAS Ganas!!!Sila layari Channels N31Read More

Kita fikirkan sendiri tahap pembohongan Anwar kpd rakyat


Read More

Monday, 14 September 2009

Nik Aziz – harapan untuk melihat UMNO berkubur sejak tahun 60an


Harapan sejak tahun 60an lagi, untuk melihat Umno terkubur semakin menjadi realiti.

Nik Aziz berkata, parti yang bersikap perkauman seperti Umno tidak mustahil untuk mati kerana tiada satu jaminan pun oleh sesiapa sahaja bahawa perjuangan perkauman akan kekal sepanjang zaman."Umno mesti mati kerana hidup mereka hanyalah dibuat-buat. Mereka tolak Islam, guna sekular, kalau lawan sama-sama sekular boleh lah tahannya, tetapi kalau parti mana sekalipun yang lawan Islam, ia tak akan bertahan lama."

"Islam milik Allah sedangkan perjuangan bangsa Melayu bukannya boleh dibawa ke akhirat, hanya Islam akan sampai ke sana" ujar beliau.
KLIK


Nik Aziz lupa, bukankah PAS itu hanya sebuah parti yang menggunakan Islam untuk mendapatkan kuasa memerintah ?

UMNO bukan menentang Islam, UMNO menentang PAS yang terlalu banyak membuat perpecahan dikalangan umat Melayu Islam di Malaysia.

Nik Aziz sudah lupa, sebelum wujudnya Islam, terlebih dahulu wujudnya kaum atau bangsa yang mendukung Islam itu sendiri. Rasulullah SAW bersabda dalam sebuah hadis yang bermaksud ;


“Allah SWT tidak mengutus seorang nabi melainkan dalam benteng dan perlindungan dari kaumnya” (Hadis riwayat Hakim).

Mustahil Nik Aziz tidak tahu, kepentingan bangsa dalam mempertahankan Islam khususnya dalam konteks membentuk Negara seperti yang dapat dilihat dalam ‘Piagam Madinah” yang menjadi asas pembentukan Negara Islam pertama.

Dalam ‘Piagam Madinah” ini ada menyebut :

“Ini adalah piagam antara Nabi Muhammad SAW dengan orang-orang Islam yang terdiri daripada kaum Quraisy dan Yathrib (Madinah) serta orang-orang yang mengikut mereka, lalu berada bersama mereka dan berjihad bersama mereka. Mereka merupakan satu umat (ummatan wahidah), yang berbeza dari umat-umat yang lain.

Orang-orang Muhajirin yang terdiri daripada kaum Quraisy kekal dengan adapt mereka, iaitu mereka saling bertanggungjawab antara mereka dalam membayar diat, menebus orang yang ditawan dengan cara yang baik serta adil di antara orang-orang Muslim.”

Kalau dilihat dari piagam tersebut, bahawa sekalipun umat Islam keseluruhannya satu ummah, namun perbezaan suku kaum serta adat istiadat masing-masing tetap diambil kira dalam pembentukan Negara.

Tidakkah Nik Aziz nampak bahawa cirri-ciri kebangsaan sesuatu bangsa itu merupakan antara unsure-unsur yang membentuk kekuatan dan keutuhan di samping keimanan dan nilai-nilai yang dibawa oleh Islam ?

Bekas Presiden PAS, Allahyarham Dato’ Asri dalam buku “Meniti Arus” telah mengambarkan bahawa rangka memperjuangkan Islam, keutuhan dan kekuatan bangsa yang menganut dan mendokongnya adalah sangat penting.

Dalam buku tersebut Allahyarham Dato’ Asri ada menyebut ;
“ Islam itu tidak boleh diletakkan di atas pokok, di gantung di dahan kayu atau dilekatkan di atas dinding (macam gambar Nik Aziz). Ia mesti ada pendukungnya. Dan dalam konteks Negara kita Malaysia, pendukungnya adalah orang Melayu. Ini bermakna, Islam dan Melayu tidak dapat dipisahkan. Dari sudut yang sama, Islam akan menjadi kuat dan utuh serta terjamin masa depannya di Negara ini hanya jika kedudukan dan masa depan orang Melayu itu sendiri terjamin”.

Tidak dinafikan cakap politik Nik Aziz,
“Islam milik Allah, sedangkan perjuangan bangsa Melayu bukannya boleh dibawa ke akhirat”.

Bukankah, memperjuangkan bangsa Melayu serta memertabatkan bangsa Melayu juga memertabatkan agama Islam itu sendiri, lainlah kalau ada Melayu yang tidak mengakui bahawa dia penganut Islam atau dia berbangsa PAS yang beragama Islam.

Apakah salah kalau UMNO memperjuangkan bangsa Melayu seterusnya Islam sebagai agamanya ?

Bukankah Rasulullah SAW ada bersabda di dalam khutbah hari nahar di Mina sewaktu melakukan haji Wada': "Sesungguhnya darah kamu, harta benda dan kehormatan kamu adalah suci, haram dilanggar seperti sucinya hari ini, bulan ini, dan negerimu ini." (Riwayat Bukhari)

Kerana terlalu berhajatnya Nik Aziz melihat UMNO berkubur kerana memperjuangkan bangsa Melayu yang beragam Islam, Nik Aziz lupa akan firman Allah SWT dalam surah Al Hujurat yang bermaksud ;

“Wahai orang orang yang beriman, janganlah suatu kaum mengolok olokkan kaum yang lain(kerana) boleh jadi mereka (yang diolok olokkan) lebih baik dari mereka (yang megolok olokkan) dan jangan pula wanita wanita (mengolok olokkan ) wanita wanta yang lain (kerana) boleh jadi wanita (yang mengolok olokkan) dan janganlah kamu mencela dirimu sendiri, dan janganlah kamu memanggil dengan gelaran yang buruk. Seburuk buruk panggilan ialah (panggilan) yang buruk sesudah iman; dan sesiapa yang tidak bertaubat, maka mereka ituah orang orang yang zalim”. Ayat ke 11.

Oleh kerana bernafsunya Nik Aziz ingin melihat orang Melayu hancur berkubur bersama UMNO, Nik Aziz bersekongkol dengan DAP yang terang-terangan menghina Islam, sehinggakan Nik Aziz lupa akan firman Allah dalam surah Al Ma’idah ;

"Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang menjadikan agama kamu sebagai ejek-ejekan dan permainan - dari orang-orang yang telah diberikan Kitab sebelum kamu, dan orang-orang kafir musyrik itu: menjadi penolong-penolong; dan bertaqwalah kepada Allah, jika kamu benar-benar orang yang beriman." Ayat ke 57

Nik Aziz, apakah kerana terlalu ghairahnya hendak mengkuburkan bangsa Melayu UMNO, Nik Aziz sedia meminta pertolongan puak-puak kafir untuk mencapaikan cita-cita, sehingga sanggup menyatakan ‘pergi jahanam dengan UMNO’ kerana mengajak untuk perpaduan.

Nik Aziz lupa atau sengaja menyembunyikan akan firman Allah dalam surah Al Anfaal ;

"Dan orang-orang yang kafir, setengahnya menjadi penyokong dan pembela bagi setengahnya yang lain. Jika kamu (wahai umat Islam) tidak menjalankan (dasar bantu-membantu sesama sendiri yang diperintahkan oleh Allah) itu, nescaya akan berlakulah fitnah (kekacauan) di muka bumi dan kerosakan yang besar." Ayat ke 73

Janganlah Nik Aziz terlalu takbur dengan hajat hendak melihat orang UMNO berkubur sehingga menjadi sombong dan angkuh, jangan terlalu bangga dengan sokongan DAP untuk melenyapkan UMNO.

Nik Aziz lupa akan firman Allah SWT yang melarang hamba-hambaNya berbangga diri ?

Allah swt telah berfirman di dalam surah Luqman, ayat ke 18 ;

"Dan janganlah kamu memalingkan mukamu dari manusia (kerana sombong) dan janganlah kamu berjalan di muka bumi dengan angkuh. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang orang yang sombong lagi membanggakan diri"

Untuk mencapai cita-cita, Nik Aziz sanggup menanamkan rasa kebencian dikalangan umat Melayu Islam, terhadap orang Melayu UMNO yang juga beragama Islam, sedangkan Rasulullah SAW juga melarang umatnya membenci sesama Islam, sebagaimana sabdanya:

"Janganlah kamu menampakkan kebencian kepada saudaramu sehingga Allah akan mengasihinya dan menimpakan bencana kepada kamu." (Riwayat Tirmizi)


Kalau inilah perjuangan Islam PAS bersama Nik Aziz, yang hanya ingin melihat orang Melayu UMNO berkubur, insyaAllah, UMNO akan terus kukuh dengan perjuangannya membela serta memartabatkan bangsa Melayu dan agama Islam.


Read More

Edisi PRK : Antara Sebab Pakatan Perlu Ditolak Rakyat


Gambar : Mana pegi sakit yang didakwa serius satu ketika dulu ?

1. Anwar Ibrahim ditolak oleh maoriti kaum beliau sendiri. Beliau merupakan pemimpin yang korup dan pernah disumbat di dalam penjara kerana salah guna kuasa. Beliau peminat aktiviti luar tabii dan peliwat yang masih lagi tidak mahu mengaku kepada tuhan beliau sendiri!

2.Kebanyakan pemimpin-pemimpin Pakata Rakyat merupakan ahli politik yang amatur dan tidak mempunyai pengalaman di dalam menguruskan sesebuah kerajaan. Mereka itu hanya bertindak seperti 'mulut murai' dan pengkritik yang hanya pandai mengkritik tetapi sebenarnya tidak mampu memberi alternatif lain kepada apa sahaja yang mereka kritikkan itu.

3. Ada pemimpin Pakatan Rakyat yang menjadi 'bidan terjun' dan'tangkap muat' di dalam kawasan pilihanraya PRU-12 yang lalu. Kewujudan calon-calon hanya sekadar untuk mencukupi kuota calon pilihanraya tanpa sebenarnya mengharapkan mereka akan menang kerana mereka tahu mereka tidak layak diangkat menjadi wakil rakyat di tempat itu.

Mereka tahu mereka hanya pandai merepek dan membuat bising sahaja kerana itulah kerja mereka selama ini iaitu membangkang apa sahaja yang kerajaan mahu lakukan. Mereka hanya pandai mencari kesalahan orang lain tanpa mereka sendiri pandai untuk menjaga diri sendiri.

4. Ada juga pemimpin yang ditolak mentah-mentah oleh penduduk kampung halaman mereka dan berhijrah ke tempat lain dengan harapan penduduk di kawasan baru itu tidak tahu kelemahan dan keburukan beliau seperti yang berlaku di kampung halaman sendiri.
Pulau Pinang mempunyai beberapa calon Pakatan Rakyat seperti itu contohnya Ketua Menteri yang berasal dan tidak diterima oleh penduduk kampung halaman beliau sendiri di Melaka.

Kerana itulah Selangor, Perak dan Pulau Pinang sentiasa bergolak dan tidak nampak profesionalisme di dalam pemerintahan Pakatan Rakyat. Mereka hanya pandai menyalahkan orang lain di atas segala kelemahan yang mereka sendiri lakukan.

Yang menariknya ialah, mereka berterusan berlagak pandai dan sombong seperti mereka tahu semuanya sehinggakan kebanyakan gerak kerja mereka jelas menunjukkan kebodohan dan ketidak cekapan mereka mentadbir negeri itu.

Kadangkala, mereka akan cuba menutup kelemahan mereka dengan mencipta sesuatu isu yang biasanya remeh temeh dan kadangkala menggelikan hati.

Contohnya, YB Rodziah dari DUN Batu Tiga membuat laporan polis kerana ada yang mahu merogol beliau!

"Biaq betoi! Dia ni cun melecun ka " kata kawan penulis. "Kalau ya pun, cermin la diri itu dulu YB. Tak da orang yang teringin lah YB. Umoq pun dah lanjut. Nak termuntah la YB!" tambah kawan penulis.

sumber : http://novandri.blogspot.com/2009/09/nizar-lv2-anwar-korup-ditolak-oleh.html


Read More

DUN BAGAN PINANG : PENAMAAN CALON 3 OKTOBER, MENGUNDI 11 OKTOBERSuruhanjaya pilihan raya (SPR) telah menetapkan tarikh penamaan calon dan hari mengundi bagi Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang. Penamaan calon ditetapkan pada 3 Oktober 2009 manakala hari mengundi ditetapkan pada 11 oktober 2009.


Pengumuman tersebut dibuat pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Yusof sebentar tadi.


Read More

Jom Kita ganyang mereka – Bagan Pinang


Perangi mereka sehingga ke titisan darah yang terakhir, Pengkhianat Bangsa perlu, pembelot dan juga perogol maruah bangsa jangan diberikan seinci tanah Bagan Pinang untuk mereka bernafas, Itu Anwar Ibrahim, Ini PAS…. kata penyokong PAS. Apa bezanya Anwar Ibrahim atau PAS. Apa bezanya DAP PAS dan PKR. Apa bezanya Haji Hadi, Anwar Ibrahim, Nik Aziz mahupun Lim Kit Siang atau Karpal Singh. Semuanya gila kuasa dan sanggup mengenepikan soal bangsa dan agama.1. Anwar Ibrahim sanggup menggadai maruah bangsa kerana mahu menjadi Perdana Menteri. Anwar Ibrahim sanggup menggadai apa saja yang penting dirinya dapat menjadi Perdana Menteri. Jantan tidak bermoral dan tidak bermaruah ini sanggup juga membohongi rakyat hanya kerana cita cita tinggi beliau yang tidak mungkin akan kesampaian.

2.Nik Aziz bertindak sebagai pembersih kepada semua kekotoran dalam PR dam bertindak sebagai nabi yang boleh mengubah fatwa mengikut kehendak dan citarasa parti mereka bagi meghalalkan yang haram dan haramkan yang halal.

3.Karpal Singh, bengali yang murtad kini tidak berserban kini menganggap Islam adalah sebuah agama yang tidak boleh diperjuangkan, Islam tidak boleh menjadi agama rasmi negara Malaysia kerana mereka mengamalkan prinsip Malaysia Malaysian. Karpal Pernah berkata langkah mayat ku dulu sebelum, PAS dapat dijadikan agama rasmi negara Malaysia. Karpal pernah mengeluar kan keyataan agar melangkah mayat beliau dahulu sebelum PAS dapat bangunkan Islam.

4.Jika DAP salah satu dari badan komponen PAS yang tidak menerima Islam dalam PKR, Bagaimana Pas mahu dirikan Islam dibawah landasan PR. Jika PAS tidak boleh mendirikan negara Islam apakah sebenarnya perjuangan PAS, PAS juga berjuang untuk kuasa. PAS kini menipu rakyat, duduk serumah dengan orang yang bencikan Islam tetapi apabila keluar bercerita mengenai Islam. Pengundi Bagan Pinang perlu faham, kehadiran PAS di Bagan Pinang hanya bertopengkan Islam tetapi pada zahirnya mereka adalah badut yang mempermainkan Islam.

Mereka ini semuanya kandang apa yang mereka mahu adalah kuasa, bila diberikan kuasa mereka tidak akan berjaya untuk lakukan apa apa kerana mereka tidak pernah memikirkan mengenai pentadbiran tetapi hanya memikirkan mengenai bagaimana mahu mendapat kuasa. Bila dapat kuasa mereka tidak tahu nak buat apa. Hidup mereka penuh dengan khianat, dombaan dan fitnah dan inilah senjata mereka yang meracun rakyat semoga mereka diberikan kuasa, Pengundi Bagan Pinang perlu berhati hati dan perlu bijak membuat pilihan.

Kini PAS dan PKR hanya merupakan badut kepada DAP kerana mereka mahukan sangat DAP menjadi rakan mereka bagi merampas kuasa dari Barisan National. PAS sanggup tutup mata apabila Elizebeth Wong mendedahkan dan memperagakan alat sulitnya yang tidak lagi sulit, Nik Aziz juga mungin sudah tenguk! Lantas Nik Aziz berkata, dia tak salah….dia kangkang macam tuh pu tak salah, yang salah yang ambil gambar, yang benarkan ambil gambar tak salah, macam mana mamat itu masuk jika tidak dibenarkan masuk, macam mana mamat itu, kekasih beliau boleh masuk dalam keadaan beliau tidur sambil mulut bawah menghirup udara nyaman jika bukan beliau yang benarkan. Aziz Azzi Aziz..Take a Beer…..

KPMU.NET


Read More

Orang PAS

foto sekumpulan remaja di Arab Saudi.
...........................
Tidur Demang dikejutkan oleh deringan telefon daripada seorang rakan sekolah yang sudah hampir 30 tahun tidak bertemu. Sehari sebelumnya Demang mendapat nombor telefonnya (daripada bekas kekasihnya) dan ini kali kedua kami berhubungan.

Antara isi perbualan ialah betapa sekarang ini dia sedang memberi tumpuan pada amal ibadat sahaja. Kemudian beliau menyentuh tentang keinginannya untuk berpoligami (sudah ada calon). Beliau juga bercerita bahawa beliau pernah ke negeri Demang menemui kekasih lamanya yang kini menjadi isteri orang (anak dah habis SPM). Beliau menyatakan betapa jodoh di tangan Tuhan dan tidak mustahil cinta mereka boleh bersambung kembali.

Mendengar bahawa Demang baru bangun tidur maka mukaddimah beliau ialah menasihati Demang agar membanyakkan ibadat di bulan puasa. Terima kasih. Namun di akhir perbualan beliau menyelar kerajaan yang dikatakan tidak mengikut hukum Islam.

Petangnya, Demang menghantar satu SMS kepada beliau bagi meminta sedikit penjelasan. Berikut Demang ‘copy & paste’ SMS antara kami itu:

Demang: aku keliru, kenapa PAS pakat dgn DAP?
Rakan: Pas tak pernah ikut telunjuk dap.org yg kata islam x nak ikut islam so x slh dap ikut islam.

Demang: PAS ada berapa kerusi parlimen? Dap ada berapa?
Rakan: Ape pun kena faham islam betul2. (nampaknya beliau tak menjawab soalan Demang)

org umno bukan islam?
Rakan: Itu masalah lain.ada ke buat dosa boleh byr dgn duit.kitab mana yg ajar. (Demang kurang pasti apa yang beliau maksudkan)

Demang: pada hakikatnya org UMNO bukan Islam la?
Rakan: Hanya pada nama.

Demang: macamana klu aku org UMNO?
Rakan: Kalau ikutkan ilmu tauhid begitulah.

Demang: belum menjawab soalan..
Rakan: Baca kitab faham al quraan tanya diri sendiri,islam kah aku?

*(Panggilan dari beliau, sengaja Demang tak angkat sebab tak mahu bertengkar)

Rakan: Hai takut ke
Demang: ye, aku takut rosak akidah berbahas perkara ni. Menuduh org yg mengucap 2 kalimah syahadah sbg bukan Islam. Nko tak takut ke?

Rakan: Ingat islam bukan sekadar mengucap
Demang: rukun Islam ada berapa? (mana tau, kot-kot ada Rukun Islam yang keenam iaitu Masuk PAS)
.
Rakan: Sbb tulah saya kata kena faham al quraan.
Demang: email & YM aku: cheguman@yahoo.com. Guna sms ni bazir. Lain le klu hp sykt. (Demang dapat tau yang nombor dia guna tu nombor syarikat tempat dia bekerja).

Rakan: Org kafir kata dia betul kita kata kita yg betul.so siapa yg betul.
Demang: analogi yg tak sesuai tu. OK, bagaimana klu aku sokong PAS dan kemudian PAS bentuk kerajaan dgn PKR-DAP, then mereka teruskan sebagaimana yg UMNO sedang lakukan? Bagaimana status Islam aku? (Demang faham maksud kiasannya namun adalah tidak adil membuat kesimpulan berdasarkan analogi, kiasan, atau perumpamaan. Apatah lagi berkenaan akidah).

Rakan: Yg penting hukum islam.bukan perut dunia.
Demang: Hukum islam atau kecenderungan menghukum org yg tak sependapat? kenapa ada byk mazhab dl Islam? mana satu yg betul?

Demang: guna internet le. Aku cikgu tadika je. gaji tak byk nak byr bil hp. cheguman@yahoo,com

Rakan: Hantar bil kau kat aku.
Demang: terima kasih je le.. nko rasa debat ni boleh abis ke? ada tak cara lain utk berdakwah kat aku yg jahil ni?

Rakan: Tanya tuhan.

Rakan: Carilah ilmu ikhlas.

Rakan: Kita kena tahu rukun agama.yg nyata negara kita mengamalkan hukum taghut.
Demang: ada contoh negara Islam yg sebenar? Adakah Mesir, Iraq, Palasten,Saudi ikut hukum sebenar? (SMS ini adalah pancingan)

*SMS tak berjawab. Nampaknya beliau sedar yang Demang sedang memancing. He he

Demang: ada contoh negara Islam yg sebenar? Adakah Mesir, Iraq, Palasten,Saudi ikut hukum sebenar? ertinya, rakyat negara tu pun bukan Islam la? (Demang hantar sedikit lagi dengan sedikit tambahan)

*SMS tak berjawab.

Demang: (SMS kali ketiga) ada contoh negara Islam yg sebenar? Adakah Mesir, Iraq, Palasten,Saudi ikut hukum sebenar? ertinya, rakyat negara tu pun bukan Islam la?

Nampaknya SMS tersebut tidak dibalas sehingga sekarang. Nak kata credit habis, guna HP syarikat...

Demikianlah mentaliti seorang pengikut PAS bergelar ustaz.

Cheguman

..............................
foto hiasan: saudi arab girls
TQ to foolme09 flickr.comRead More

Anwar Cukup Cun La...Sila layari Channels N31Read More

Sunday, 13 September 2009

Lawatan tapak kuil Shah Alam anjuran Blogger Patriot
Dialog Pindah Kuil Kecoh : Khalid diboo!!

Sila layari Channels N31

Protes bina Kuil-Rakyat tersilap pilih wakil mereka?

Oleh Tun Faisal Ismail Aziz

Lawatan ke tapak pembinaan kuil yang ditawarkan oleh kerajaan Penipu Rakyat Negeri Selangor petang semalam membuktikan beberapa perkara;

1. wakil rakyat Pas, Khalid Samad yang dikenali dengan nama manja pemberian penduduk Shah Alam, Khalid Gereja tidak berperanan sebagai wakil rakyat mereka, tetapi sekadar menjadi lidah kerajaan negeri yang tidak rasional.


2. ketidak rasionalan kerajaan Penipu Rakyat, mengalihkan sebuah kuil yang dibina secara haram di tengah-tengah kawasan perumahan Seksyen 19 yang boleh menyebabkan kesesakan lalu lintas dan ketidak selesaan penduduk setempat ke suatu tempat yang hampir sama kedudukan dan kesannya kepada penduduk di Seksyen 23 (gambar kuil asal di bawah)

3. kemurahan hati dan kerasionalan kerajaan Barisan Nasional terdahulu yang menyediakan sebuah tapak yang luas dan selesa, hampir seluas tiga buah padang bola, dan tidak terlalu dekat dengan penempatan penduduk di seksyen 18. Ini amat bertentangan fitnah pemimpin dan media Penipu Rakyat yang cuba menggambarkan UMNO sebagai rasis dan penindas agama lain.Di negeri Selangor, 647,000 penganut agama Hindu mempunyai 810 kuil berdaftar (tidak termasuk yang haram, termasuklah kuil yang tersergam di tengah-tengah kawasan perumahan seksyen 19) berbanding 259 buah masjid untuk 4.3 juta penduduk beragama Islam (itu pun semuanya dibina oleh kerajaan Barisan Nasional) dan 1,015 buah tokong untuk 2.5 juta penganut agama Budha.

Isu ini tidak ada kaitan dengan penentangan terhadap agama Hindu kerana ajaran Islam tidak pernah menghalang agama lain untuk diamalkan. Jika hendak membina kuil, binalah, tetapi janganlah membangunkan kuil secara haram di mana sahaja sesuka hati. Lagipun kerajaan Barisan Nasional yang lalu telah menganugerahkan suatu kawasan yang jauh lebih baik daripada Seksyen 23 dan lokasi asal yang haram, iaitu Seksyen 19.

Jadi apa masalah utamanya;

1. Sikap Khalid Ibrahim yang tidak rasional; mengalihkan kuil yang berada di Seksyen 19, iaitu satu tapak yang tidak menyelesakan penduduk di situ ke suatu tapak yang mempunyai kesan yang sama, iaitu tidak menyelesakan penduduk di Seksyen 23 pula. (tapak di Seksyen 23 yang berhapiran dengan kediaman penduduk, dewan MBSA dan padan permainan kanak-kanak).2. Sikap penyokong dan media pembangkang yang mengapi-apikan isu ini menjadi isu antara agama dan kaum. Dalam usaha mereka ini, jelas integriti mereka tercalar kerana mereka telah menyebarkan penipuan dan tidak menghiraukan fakta isu ini sama sekali. Antara penipuan yang nyata adalah fitnah terhadap UMNO, walaupun desakan ini datang daripada penduduk Seksyen 23. Satu lagi fitnah adalah dengan mendakwa Ketua UMNO Bahagian Shah Alam terlibat dengan menyebarkan gamber dan berita palsu mengenai beliau.

3. pada waktu yang sama, timbul pesoalan, kenapa pula ditolak tapak cadangan asal di Seksyen 18 yang lebih luas dan selesa? Mungkin potensi dan harga tanah di Sekyen 18 ini wajar dinilai dan dibandingkan dengan potensi dan harga tanah di Seksyen 23 untuk melihat sama ada keputusan ini dibuat kerana rakyat atau kerana nilai komersialnya. (Gambar di bawah : tapak di Seksyen 18 yang begitu luas, mudah untuk memarkir kenderaan dan tidak berada di dalam kawasan perumahan Seksyen 18 walaupun masih berdekatan)


4. sikap Khalid Gereja yang sangat tidak mewakili rakyat dan tidak mengendahkan rungutan mereka. Lebih buruk lagi adalah sikap Khalid Gereja yang telah memfitnah UMNO dan menipu rakyat (dalam bulan Ramadhan) demi untuk menutup kelemahan sendiri.

5. Isu ini telah dijadikan modal untuk menyebabkan ketegangan antara penganut agama walaupun ia hanya antara penduduk Seksyen 23 dan Khalid Ibrahim, Rodziah dan Khalid Gereja, bukan antara umat Islam dan penganut agama Hindu. Pembohongan kerajaan Penipu Rakyat ini akhirnya menyebabkan 12 orang rakyat biasa, penduduk Seksyen 23 didakwa.

Apakah isu ini begitu rumit untuk diselesaikan? Apakah begitu susah untuk kerajaan Penipu Rakyat menyediakan kawasan yang tidak dibantah oleh rakyat. Ingatkan insiden insinerator di Broga dahulu? Berbeza dengan kerajaan Penipu Rakyat, kerajaan Barisan Nasional berusaha berulang kali memberikan penerangan kepada rakyat dan akhirnya akur dengan kehendak rakyat.

Sedangkan dalam isu kuil ini, kerajaan Penipu Rakyat bukan sahaja telah bertindak bongkak dan tidak mahu mendengar rintihan rakyat malah lebih buruk lagi telah menipu dan memfitnah untuk memberikan justifikasi kepada tindakan mereka.

Paling jelas, kelemahan kerajaan Penipu Rakyat dalam mengendalikan konflik antara kaum dan agama. Walaupun mereka sepatutnya menyelesaikan konflik ini dengan berhemah, namun mereka memilih untuk menghangatkan lagi konflik ini dengan memulakan pelbagai tuduhan dan fitnah. Lebih menghangatkan lagi keadaan adalah apabila ada pula pihak yang mengadakan perarakan lilin di Kuala Lumpur. Masih tidak jelaskah kepada kita warna sebenar Penipu Rakyat?


Read More


Sila layari Channels N31

Blog Archive

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP