Wednesday, 7 October 2009

Turunkan Banner Fitnah Pakatan Haprak,Tetapi dihalang oleh "Tuan" DAP

Turunkan banner ini,apa kena mengena Rembau dan Bagan Pinang,mengapa banner ini dibiarkan?


Mereka sekali lagi berbohong kepada rakyat menuduh BN Zalim,pembohongan begini jelas menjelikkan rakyat, yang bersalah pasti akan dihukum, penyebab kematian Kugan juga telah dihadapkan ke makhamah,Isu Teoh Beng Hock juga sedang melalui inkues. Tuduhan dan fitnah seolah olah kerajaan zalim dan kejam amat memualkan.Sekali lagi rakyat dibodohkan.


Lihat artikel unspinner dibawah,bagaimana Tuan DAP mengunakan kuasa,mengapa BN tidak berani mengambil tindakan?????

BAGAN PINANG: SPR ditahan DAP jalankan tugas

PAS telah membuat laporan polis kepada SPR berkenaan banner dan papan tanda yang dianggap provokasi. Komplen PAS dilayani SPR dengan menurunkan beberapa banner dan papantanda.

Walaupun banner yang diturunkan agak tidak sangat menimbulkan provokasi sangat, BN menerima kuasa SPR untuk turunkan tanpa bantahan.Menurut portal akhbar pembangkang yang dibiayai George Soros, Malaysiakini.com, gangster DAP Ronnie Liu menahan pihak anggota penguatkuasa MPPD untuk menurunkan papan tanda yang provokasi yang ada slogan ‘BN Zalim' di Batu 9, Telok Kemang.

Papantanda itu menggunakan isu kematian Teoh Beng Hock dan A. Kugan dan berbau perkauman. Pegawai SPR cuba menasihatinya supaya menurunkan kerana mesej 'BN Zalim' atau 'BN tidak zalim' didakwa bersifat provokatif dan menyinggung perasaan.
Ronnie anggap ianya ianya "cuma pandangan politik" dan boleh "boleh diperdebatkan." Katanya, "Kalau pengundi setuju, dia akan setuju. Kalau dia tidak setuju, dia takkan undi kita."

Jadi betullah kalau nak disimpulkan, DAP mempolitikkan kes Kugan dan Teoh Beng Hock tanpa mengira fakta yang benar atau tidak asal boleh didebatkan untuk dipesongkan supaya pengundi pemihak pada mereka.

Baca seterusnya laporan akhbar Yahudi yang menyokong PAS, Malaysiakini.com di sini

6 comments:

Awekz Bukit Gantang 7 October 2009 at 16:08  

Eh2x, byk juga umno temberang pada org kampong ye, mano poi masjid kat Pedas, mano poi UITM, eh3x.. kaki temberang juga umno ni ye!!!!

Sang Saka Bangsa 7 October 2009 at 16:14  

Eeeiii, jgn nak dihairankan kalau umno menipu org kampong. Sama2 tipu menipu. Org kampong kurang cerdik sikit, sbb itu senang nak dikencing. Bagi aje gula sekilo, pasti org kampung akan undi umno. Janji aje kat org kampung nak bina masjid, berduyun org kampong undi umno. Janji aje nak bina UITM, satu lori org kampong turun undi umno.

Anonymous 7 October 2009 at 16:31  

Ada orang tu lagi hebat berjanji...undi diaorang dapat masuk syurga...kepala hotak dia!

Anonymous 7 October 2009 at 16:47  

N Ajis janji undi PAS masuk Syurga. Hebat, jadi kalau ada kawasan yang PKR dan DAP bertanding jangan pangkah sebab tak masuk Syurga.

MAN5958 7 October 2009 at 16:55  

Wahai masyarakatku sekalian....

Soalan yang diajukan

1.Dalam dunia nie negara islam dan negara mana yang tak main rasuah...?Fikirlah sendiri....

2.Kamu semua memang pandai bermain kata-kata...? Tetapi sedar tidak kamu semua... adakah kamu bijak dan cerdik...? Apakah dah jadi Perak,Selangor dan Penang?....

3.Masyarakat melayu islam memang hebat mengata,mengutuk dan mencaci...? Tetapi selepas diberikan jawatan adakah perlaksanaannya perfect..? Lihat apa yang terjadi di Selangor....?

4.Harus kita ingat jngn percaya kepada seorang lawyer pun sbb mereka ini yang pemubunuh kita semua...lebih-lebih lagi lawyer PR sanggup membuatkan fakta yang salah jadi betul...fikirlah....terlalu ramai pemutar belit didlm PR....?

5.Adakah didlam PAS,PKR dan DAP tiada yang memperlakukan rasuah...? Tapi kenapa masih lagi diberi kepercayaan oleh masyarakat yang tidak bijak..?

6.Lihat satu lagi persoalan ini khas ditujukan kepada pengikut PKR...siapa yang membawa PKR pada tahun 1997/98....? Soalan saya dimanakah

1.Dr.Chandra Muzaffar
2.Zainur Zakaria ( Bekas calon ahli parlimen)
3.Saudara Ruslan Kassim
4.Lokman Adam
5.Ezam Mohd Nor

Mereka ini yang bnyk berjasa dlm PKR sehingga disegani tetapi meraka pulak yang dihina dan dicaci...sbb mereka lari dari PKR, disbbkan ideologi yang dimainkan oleh MT India dan Cina dlm PKR la.. yang membuatkan PKR sendiri terjebak dalam unsur RASUAH dan tidak TELUS dlm sesuatu perkara.Ini dinamakan KEADILAN...? sedarlah wahai bangsaku semua... mereka yang tinggal didalam PKR adalah orang UMNO yang tiada jawatan dan kaki merajuk tidak dipilih olek akar umbi.

Untuk penyokong PAS khasnya....satu saja soalan yang ingin diutarakan....PAS adalah parti yang memperjuangkan islam...kamu semua terfikirkah...adakah cerita dan maklumat yang kamu terima itu benar atau tidak..(selain dari isu rasuah)? Adakah maklumat yang diperolehi itu kamu dapati dari depan mata kamu sendiri, didengar sendiri? Setiap dakyah yang kamu semua terima itu jika salah dan tidak benar berdosa jawapannya. Ingat PAS memperjuangkan islam secara kesuluruhan jadi sedarlah wahai kamu segala penipuan yang dibawa oleh PR itu sememangnya tidak benar dan palsu demi menegakkan benang yang basah... Jngn terlalu emosional berfikirlah demi bangsa dan agama kamu...Jadi aku merayu kembalilah kepada basic islam Ad-Din....untuk memperkukuhkan barisan kita. Secara keseluruhan apa yang kamu dengari bersikap bijaklah dan cerdik....jngn terlalu terpedaya kepada anasir yang jahat dan tidak benar. Allah maha kaya dan adil...kita lihat siapa yang benar dan tidak benar.

Anonymous 8 October 2009 at 10:54  

betuil ke nik aziz kata undi pas masuk syurga...kalu gitu lebih baik undi pas..hidup pun tak lama atas dunia nie...jadi nanti bole claim dekat akhirat...umno janji perbangunan tapi kalau janji hidup selama2nya ndak juga sokong umno...


Sila layari Channels N31

Blog Archive

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP