Monday, 28 September 2009

Projek DAP Menghalau Melayu dari Pulau Pinang!

DAP popular di mata orang cina, dasar-dasar DAP yang memberi banyak kelebihan kepada orang cina dan dilihat DAP lebih membela cina dari MCA dan Gerakan. Orang cina di Malaysia sebenarnya sudah lama mengimpikan untuk memerintah Malaysia, sesudah orang cina berjaya menguasai ekonomi negara, mereka pula mengimpikan untuk menguasai politik, banyak dasar-dasar kerajaan BN yang tidak disenangi oleh orang cina, dasar-dasar yang di buat oleh kerajaan BN dilihat melebihkan orang Melayu, orang cina sebenarnya Tamak dan Dengki kepada orang melayu, orang cina menganggap orang melayu hanya sebagai bangsa pengacau, segala apa sahaja yang ingin mereka buat terhadap negara ini tidak menjadi gara-gara orang melayu masih lagi memegang kuasa politik malaysia.

Pulau Pinang menjadi test ground mereka untuk menekan bangsa melayu, orang cina Pulau Pinang memberi undi kepada DAP kerana mereka melihat DAP sahajalah parti yang amat membenci orang melayu, maka DAP pun menang di Pulau Pinang. kini setelah hampir dua tahun DAP memerintah Pulau Pinang Projek Menghalau Orang Melayu dari Pulau Pinang dengan menjadikan Pulau Pinang negeri untuk orang cina kini sedang giat di lakukan, sebanyak 10 perkara yang telah digariskan oleh DAP dalam Projek mereka menghalau orang melayu dari pulau pinang.

1.Satu perbadanan yang dikenali sebagai Perbadanan Ketua Menteri telah ditubuhkan, tujuan penubuhan perbadanan ini ditubuhkan hanya semata-mata untuk merampas Tanah Wakaf Orang Melayu yang beribu ekar kebanyakanya tanah-tanah itu berada di sebelah pulau (gorgetown) dan tanah-tanah ini memiliki nilai hartanah yang tinggi.

2.Penjaja dan peniaga kecil melayu ditekan oleh pemerintah DAP, buktinya ramai penjaja kecil melayu telah gulung tikar kerana tempat mereka berniaga sejak puluhan tahun telah dirobohkan oleh PBT atas arahan pemimpin DAP atas alasan tempat itu hendak dibangunkan, tapi peniaga itu tidak diberi tapak lain sebagai ganti. Contoh terbaik semasa bulan Ramadhan baru-baru ini apabila peniaga-peniaga Melayu dihalau dari premis perniagaan mereka.

3.Projek membangunkan Resort dan Hotel-hotel mewah di kawasan melayu ini dilihat sebagai satu strategi DAP untuk menekan dan menghalau orang melayu keluar dari Pulau Pinang.

4.Mengetatkan kelulusan penukaran status tanah untuk orang melayu jika tanah itu ingin dibuat sebagai tanah perkuburan Islam, tetapi dalam masa yang sama, tanah perkuburan cina tumbuh bagai cendawan.

5.Tidak ada lagi tender untuk kontraktor bumiputra kelas f, kebanyakkan kontraktor melayu di pulau pinang terpaksa gulung tikar.

6.Wujudnya campur tangan dalam pengurusan wang zakat dan baitumal di Pulau Pinang, DAP cukup irihati dengan jumlah kutipan wang zakat kerana ianya mencecah jutaan ringgit, DAP juga meminta wang zakat itu tidak hanya diberikan kepada orang Islam sahaja tetapi DAP juga meminta wang zakat itu diberikan kepada mereka yang bukan Islam, DAP memberi alasan ianya Keadilan untuk semua rakyat.

7.Tokong, Kuil dan gereja dibina tanpa pengawasan dari PBT, tetapi pembinaan masjid dan surau melalui proses yang cukup ketat dan menyusahkan.

8.Premis-premis maksiat dibiarkan di bina dikawasan yang ramai penduduk melayu, penjualan arak dibuat secara terbuka, langsung tiada penguatkuasaan.

9. Membina satu universiti khas untuk kaum cina diatas tanah seluas 140 ekar yang mana asalnya tanah itu untuk pembinaan sekolah tinggi agama.

10. Rasuah dan salahguna kuasa semakin berleluasa di dalam pejabat ketua menteri, tetapi mereka bijak mengalihkan setiap isu yang kena atas batang hidung mereka.

TAHNIAH KEPADA SEGELINTIR UMAT MELAYU YANG TELAH MENGGUNDI DAP DAN PAKATAN HARAM PADA PILIHANRAYA LEPAS, TANGGUNG LAH SENDIRI PADAHNYA. BEGITU JUGA KEPADA PAS KERANA BERJAYA BERKAWAN DENGAN DAP DAN SYAITAN SEBAGAI RAKAN SEJATI MEREKA UNTUK MENJATUHKAN ORANG MELAYU ISLAM SENDIRI DEMI MENEGAKKAN NEGARA ISLAM ALA-PAS. MASYAALLAH!!!.

Sumber : Darulehsan Today

1 comments:

MAN5958 7 October 2009 at 11:53  

Wahai masyarakatku sekalian....

Soalan yang diajukan

1.Dalam dunia nie negara islam dan negara mana yang tak main rasuah...?Fikirlah sendiri....

2.Kamu semua memang pandai bermain kata-kata...? Tetapi sedar tidak kamu semua... adakah kamu bijak dan cerdik...? Apakah dah jadi Perak,Selangor dan Penang?....

3.Masyarakat melayu islam memang hebat mengata,mengutuk dan mencaci...? Tetapi selepas diberikan jawatan adakah perlaksanaannya perfect..? Lihat apa yang terjadi di Selangor....?

4.Harus kita ingat jngn percaya kepada seorang lawyer pun sbb mereka ini yang pemubunuh kita semua...lebih-lebih lagi lawyer PR sanggup membuatkan fakta yang salah jadi betul...fikirlah....terlalu ramai pemutar belit didlm PR....?

5.Adakah didlam PAS,PKR dan DAP tiada yang memperlakukan rasuah...? Tapi kenapa masih lagi diberi kepercayaan oleh masyarakat yang tidak bijak..?

6.Lihat satu lagi persoalan ini khas ditujukan kepada pengikut PKR...siapa yang membawa PKR pada tahun 1997/98....? Soalan saya dimanakah

1.Dr.Chandra Muzaffar
2.Zainur Zakaria ( Bekas calon ahli parlimen)
3.Saudara Ruslan Kassim
4.Lokman Adam
5.Ezam Mohd Nor

Mereka ini yang bnyk berjasa dlm PKR sehingga disegani tetapi meraka pulak yang dihina dan dicaci...sbb mereka lari dari PKR, disbbkan ideologi yang dimainkan oleh MT India dan Cina dlm PKR la.. yang membuatkan PKR sendiri terjebak dalam unsur RASUAH dan tidak TELUS dlm sesuatu perkara.Ini dinamakan KEADILAN...? sedarlah wahai bangsaku semua... mereka yang tinggal didalam PKR adalah orang UMNO yang tiada jawatan dan kaki merajuk tidak dipilih olek akar umbi.

Untuk penyokong PAS khasnya....satu saja soalan yang ingin diutarakan....PAS adalah parti yang memperjuangkan islam...kamu semua terfikirkah...adakah cerita dan maklumat yang kamu terima itu benar atau tidak..(selain dari isu rasuah)? Adakah maklumat yang diperolehi itu kamu dapati dari depan mata kamu sendiri, didengar sendiri? Setiap dakyah yang kamu semua terima itu jika salah dan tidak benar berdosa jawapannya. Ingat PAS memperjuangkan islam secara kesuluruhan jadi sedarlah wahai kamu segala penipuan yang dibawa oleh PR itu sememangnya tidak benar dan palsu demi menegakkan benang yang basah... Jngn terlalu emosional berfikirlah demi bangsa dan agama kamu...Jadi aku merayu kembalilah kepada basic islam Ad-Din....untuk memperkukuhkan barisan kita. Secara keseluruhan apa yang kamu dengari bersikap bijaklah dan cerdik....jngn terlalu terpedaya kepada anasir yang jahat dan tidak benar. Allah maha kaya dan adil...kita lihat siapa yang benar dan tidak benar.


Sila layari Channels N31

Blog Archive

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP