Wednesday, 30 September 2009

Pemilihan Isa Samad adalah kehendak akar umbiPORT DICKSON: Pemilihan bekas Menteri Besar, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad sebagai calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang adalah berdasarkan populariti beliau di kalangan penduduk tempatan.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pucuk pimpinan parti telah meneliti dengan sebaik mungkin sebelum membuat keputusan memilih Isa sebagai calon.

"Sebelum membuat keputusan, kita sudah buat tinjauan yang cukup rapi sampai ke peringkat akar umbi...di semua kawasan sama ada Melayu, Cina mahupun India. Mereka sudah lama kenal dengan Tan Sri Isa dan tahu jasa beliau.

"Orang kampung sudah tahu betapa mesranya Tan Sri Isa. Beliau popular di kalangan orang tempatan...jadi ini adalah kehendak pengundi," katanya ketika ditemui di sini, hari ini.

Tambah Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden Umno, sejarah politik Isa yang pernah menghadapi tindakan disiplin kerana terlibat dalam politik wang semasa pemilihan parti suatu ketika dahulu tidak akan menjadi penghalang untuk Umno memberi kepercayaan kepada beliau sebagai calon di DUN Bagan Pinang.

"Walaupun dalam sejarah politik beliau dahulu (pernah dikenakan tindakan disiplin)...itu tidak menjadi masalah kerana rakyat tempatan lebih mengenali hati budi beliau.

"Apa yang saya harapkan ialah agar kita menghadapi pilihan raya ini dengan telus," katanya.

Menurut beliau lagi, seluruh jentera parti akan menggunakan peluang yang ada untuk mengembalikan keyakinan rakyat terhadap BN.

"Kita tahu ini adalah waktu yang terbaik bagi kita. Di samping itu, kita akan jelaskan dasar-dasar kita serta hala tuju kepimpinan Perdana Menteri kepada rakyat," katanya.

4 comments:

Anonymous 30 September 2009 at 14:25  

bg la calon muda pula merasa...kamu sblum nie sdah pun mnjadi bekas mb n9 dan dikeluarkan dsbabkan rekod buruk kamu...jikalau pihak yg lain hnya pandang itu dgn sbelah mata.

PEJUANG CYBER 30 September 2009 at 14:37  

Org lama byk pengalaman!! Sedangkan nabi sering memaafkan umatnya, takkan pula kesalahan ISA yg lalu kita tak boleh maafkan! Apa yg penting ISA adalah seorang yg SETIA DALAM PARTI UMNO!!!

Siti Zubaidah 30 September 2009 at 15:48  

Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad ,
"Chance is a gift, so act on chance when given the opportunity!"

Wishing you and UMNO best of LUCK!

Hoben PAS to Hell!

Anonymous 30 September 2009 at 16:35  

SALAM, TAHNIAH TS ISA

ARTIKEL MENARIK DARI IDEALIS MALAYSIA DISINI http://idealismalaysia.blogspot.com/2009/09/kalau-itu-sudah-takdirnya-calon-bn.html


Sila layari Channels N31

Blog Archive

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP